Cronica zilei de joi, 12 mai, orele 12-13.30; 15.30-19

După o binevenită pauză de cafea, este prezentat filmul Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” – “A treia casă de pe Râul Domniţelor”, film realizat de colega noastră Corina Martin Şandor.


Apoi prezentările curg în continuare în faţa unui public atent şi interesat. Secţiunea este moderată cu grijă, atenţie şi aplicaţie de Liviu Iulian Dediu, vicepreşedinte ANBPR.
După pauza de masă rolul de moderator este preluat de Sorin Burlacu, vicepreşedinte ANBPR. Este o după-amiază “americană”. Colega noastră Oana Ungurean, prezintă proiectul “Împreună pentru o comunitate mai bună”, realizat cu sprijinul IREX, apoi echipa care a participat la programul “Lideri şi inovatori” îşi prezintă, pe bucăţi, periplul american. Detalii în secţiunile Programul conferinţei şi Materiale prezentate.

De la ora 19, două posturi locale de televiziune transmit interviuri despre Conferinţă cu doamnele: Hermina Anghelescu, Lidia Kulikovski, Doina Popa, Alina Lemnean…

Un dar pentru oaspeţii noştri: revistele editate de bibliotecă “Familia română” şi “Bibliotheca Septentrionalis”, revista “Spinul” a Clubului epigramistic cu acelaşi nume, găzduit de biblioteca nostră, revista “Nord Literar” a Asociaţiei Scriitorilor Baia Mare. Apoi Elegiile Duineze ale lui Rainer Maria Rilke, toate se adaugă lucrării dr. Teodor Ardelean, “Limba română și cultivarea ei în preocupările ASTREI”.

Advertisements
This entry was posted in Conferinţa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s