Statistica unui blog de 10 zile sau cât valorează o transmisie live

Blogul unui eveniment este un fel de efemeridă a blogurilor. Nici acesta nu face excepţie şi se pregăteşte să intre în conservare.

Câteva elemente de statistică ne vor ajuta să apreciem rostul şi eficienţa lui, dincolo de beneficiul de imagine.

Se poate observa cu uşurinţă că maximele au fost atinse în cele două zile de transmisie live 12-13 mai şi luni, 16 mai (960, 1214, 975).

Raportat la aceste cifre, se poate spune că evenimentul s-a bucurat de o audienţă deosebită. Iar mijloacele folosite şi-au atins scopul cu succes, deci, merită efortul!

Dacă totul merge conform planului, luni veţi avea o selecţie de imagini realizate de colegii noştri în perioada 11-14 mai: GALERIA FOTO BIBLIOPUBLICA 2011!

This entry was posted in Conferinţa. Bookmark the permalink.

3 Responses to Statistica unui blog de 10 zile sau cât valorează o transmisie live

 1. Felicitări, Doamna Dragotă, dvs. și tuturor celor care ați contribuit la realizarea acestui blog, prin care multe de la Conferință și multe dintre activitățile colegilor bibliotecari din țară au fost făcute publice cu mijloacele modernității. Altfel, ele s-ar fi pierdut ca atâtea altele și ar fi fost mare păcat.
  Că, prin acest blog, ați salvat și “aparențele”, este de asemenea evident.

  În altă idee, nu efemeritatea mă îngrijorează pe mine, vizavi de prezentul blog – veți constata că el va acumula încet, dar sigur accesări după accesări -, deci nici vorbă să intre în “conservare”. Iar statistica nu este nici ea deloc rea.
  Baiul – cum se zice prin Ardeal – îi că, per total, ca bibliotecari și asociație de bibliotecari avem un deficit de comunicare mare cât mulți nici nu-și pot imagina: “nu realizează” pur și simplu.
  Ca tot ați adus in discuție statistica, mie mi se pare incredibil, de pildă, că Google – cu toți controversații lui algoritmi de indexare – returnează pentru interogarea “Conferinta ANBPR BiblioPublica” doar “Aproximativ 10.700 (de) rezultate (0,49 secunde)”. Și că, și mai îngrijorător, pentru interogarea “ANBPR” primim “Aproximativ 29.900 (de) rezultate (0,19 secunde)”.
  Cui i se pare că acestea sunt “reușite”, îi propun să le pună în balanță cu o interogare în Google (algoritmii sunt aceiași) după modestu-mi nume, nereprezentativ și fără pretenții în peisajul biblioteconomic românesc): “Aproximativ 36.200 (de) rezultate (0,07 secunde)”.
  Cred că e inutil să mai adaug că lucrurile n-ar trebui să stea deloc astfel: eu scriu în spațiul virtual de doar câțiva ani, sunt doar unul singur și sub nicio formă nu e OK să fiu “mai indexat” decât conferința unei asociații profesionale cu mii de membri și chiar decât asociația însăși, veche de peste 20 de ani…

  Altfel, toate bune, tuturor!
  Valentin Smedescu

  • ioanadragota says:

   Multumim frumos!

   Acuma, dacă stau şi cuget, aveţi mare dreptate. Dar totul depinde de sistemul de referinta la care ne raportam.
   Peste o mie de oameni care au putut urmari desfasurarea transmisiei, chiar partial, mi s-a parut mult fata de niciunul. Eram încântată de premieră.
   În rest, cifrele pe care le daţi sunt mici, într-adevăr, în momentul de faţă. Oare greşesc dacă spun că există o tendinţă de creştere în ultimul timp? Am sesizat şi la Cafeneaua ANBPR de la Bihor, şi la BiblioPublica, o grijă sporită pentru creşterea organizaţională şi pentru imagine, Iar parteneriatul cu IREX dă un vădit impuls în această direcţie.

   Există însă un punct în comentariul dumneavoastră cu care nu sunt de acord deloc. Cel în care vă referiţi la propria persoană. Sunteţi un membru activ, o voce distinctă, aveţi performanţe profesionale remarcabile, ca să enumăr câteva dintre calităţile pe care le văd la dumneavoastră. Şi vă cunosc patru admiratori numai la noi în bibliotecă. Speram să puteţi veni la Baia Mare să vă cunoaştem şi să ne daţi o mână de ajutor cu blogul.

 2. Dar este extraordinar ce aţi reuşit prin blog şi transmisia on-line, aveţi toate motivele să fiţi încântată de premieră! Măcar de-am avea mai multe astfel de iniţiative şi reuşite….
  *
  E corect, şi eu remarc o dinamizare, “o tendinţă de creştere în ultimul timp”. Din păcate, ea se datorează tot unor iniţiative excepţionale (nu “regulare”, adica nu există strategii, concertare a eforturilor etc.). E ca la elevii olimpici romani: strălucesc individual, deşi sistemul de învăţământ e vraişte. Din parteneriatul bibliotecilor publice cu IREX “iese”, de asemenea, maximum-ul a cât poate ieşi din parteneriate (cu oameni şi organizaţii) exterioare “simţirii” unui bibliotecar… de la IREX, aşteptările nu trebuie să prea mari, câtă vreme, de pildă, “etaloane” sunt înnebunitoarele “poveşti de succes” ori perspectiva luminoasă care cică li s-ar deschide trainerilor de bibliotecari, dacă sunt cuminţi… 🙂
  *
  Vă mulţumesc pentru aprecieri, sunt reciproce. Şi eu mi-aş fi dorit să ajung la Baia Mare – să vă cunosc personal, ca şi pe părinţii Claudiei şi pe alţi câţiva oameni speciali -, însă a fost imposibil. Ramâne pe “data viitoare”, mai ales că în oraşul Dvs. locuieşte un bun prieten, coleg de liceu şi cămin, iar pe lângă Tăuţii-Măgherăuş mă aşteaptă alt apropiat, deocamdată doar virtual, pasionat si el de natură, arme, undiţe şi sporturi …”masculine”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s